Saturday, February 27, 2010

Sufi buat perangai!!


Hye all..finally, dpt gak v update blog v ni..setelah sekian lama menyepi..Bak kata Sherry, "dah bersemut blog ko tu.." hee...bersemut ke?

Actually, after v anta my maid blk Indonesia last January v mmg bz betul. Apa tidaknya, Sufi x nak langsung dgn my new maid ni. Langsung x nak berenggang dgn v. Nak masuk toilet pun teramatlah susah!! Menangis bagai nak rak if i leaved him even 1 second! Every single second, mummy..mummy...n mummy.. Kadang2 terpaksala v bwk sekali dia masuk toilet..masak pun sambil dukung dia..Kdg2 mandi pun rasa mcm mandi kambing..
huh..dugaan betul!!

My aunty ckp bg je dia adik..oklah dia nnti..ADIK??? BABY??? No...I'm not ready yet...Masih rasa fobia lagi masa nak del. sufi 2 thn lps.. v hampir2 terberanak dlm kereta..Nsb baik smpt smpi hospital n msk labour room..15 min. lps tu v bersalinkan Sufi...Alhamdulillah..Klu x, jadi cam Abby Abadi la nampaknya..Msh terbayang2 lagi detik2 contraction dlm kereta...skt sangat!!!

Talked about baby, actually v bknlah x nak prgnnt lg...Kita hanya merancang, Allah yang menentukan..Klu dah rezeki, v terima....but for the time being, v rasa cukuplah dulu.. 2...enough for me..plus 3 my hubby childrens from his previous marriage dah cukup riuh rendah bila semua berkumpul..

Oklah..sufi dah mula merengek2 dah...sebenarnya byk lg nak story..tp keadaan x mengizinkan...later la ye..ni pun sambil dok memangku sufi...bilalah agaknya Sufi ni nak kembali ceria seperti dulu ek?? Huhu...
Kawan2 semua..mcmana penyelesaiannya ye...Any suggestion?




9 comments:

  1. hihihi... my boipren wat hal???
    ish2... t i balik ea... msti die rindu kat i tu.. hahahaha...

    ReplyDelete
  2. ehehehehhehehe......sufi...behave ya...penat le mummy tu nnti semakin slim melim

    ReplyDelete
  3. xde maid mmg payah kan kak lg2 klu dh biasa pakai maid..ayu dl mcm tu mula2, lama2 dh biasa..hihi..sufi tu lum biasa kot ngan maid tu sbb tu dia merengek..

    ReplyDelete
  4. hik3..ya rse msti sufi rndu ya..;)
    meh la cni ya tlg jgekan..heheh

    ReplyDelete
  5. iManAzRaf : u cam x kenal dgn bf u tu..hmm..cpt2 la blk..blh u ganti maid i tuh..hahaha!!

    Sara : hrp2 gitu la..mummy penat blh slim blk..
    klu x slim.. x tau la..huhu..

    ReplyDelete
  6. Ayu : ye la Ayu dah biasa pki maid ni, mmg hard ckt bila dia xde..lg2 la kita yg suka bejln ni..nak klua shopping pun dah xde mood dah..hrp2 sufi oklah lps ni..BTW, Ayu dah pki maid lg ke?

    DR.IYLIA : Iya cayang...ye kot..sufi rindu kat ya ..so..what r u waiting 4???cpt2la blk...hehehe..

    ReplyDelete
  7. Ambik masa kot dia nak serasi dgn maid baru...tak try hantar ke playschool ke? Mungkin dia seronok ramai kawan :-)

    ReplyDelete
  8. Eynda : mmg ade bincang dgn hubby nak hantar sufi ke playschool..cuma x sempat2 lagi..hehe..

    ReplyDelete